Društvo Ostali sportovi Sport Vesti

Opštinsko takmičenje osnovnih škola u stonom tenisu

U organizaciji Sportskog saveza opštine Kovin i domaćina osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, juče je u Skorenovcu održano opštinsko takmičenje osnovnih i srednjih škola u stonom tenisu za dečake i devojčice. Kako nije bilo prijavljenih takmičara u kategoriji srednjih škola, svelo se na takmičenje osnovaca.

I pored toga, ovogodišnje takmičenje bilo je najmasovije u poslednjih nekoliko godina. Osnovne škole su prepoznale značaj i uticaj bavljenja sportom za svoje učenike i u velikom broju uzele su učešće na ovogodišnjem takmičenju o stonom tenisu.
Takmičili su se učenici iz 6 osnovnih škola, sa ukupno 30 učenika. Po očekivanju deca osnovne škole iz Skorenovca bila su najbolja u većini disciplina, dok su se za iznenađenje pobrinuli učenici osnovne škole “Sava Maksimović” iz Mramorka, koji su poneli epitet najbolje ekipe u muškoj kategoriji.

U takmičenju, koje je održano po kup sistemu, takmičilo se 6 ekipa u muškoj i četiri ekipe u ženskoj konkurenciji, dok se u pojedinačnoj dkategoriji takmičilo 6 učenika, odnosno 4 učenice. Odigrana su ukupno 34 meča na takmičenju.

Titula najbolje ženske ekipe pripala je ekipe osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, koje su nastupile u sastavu: Dobo Anita i Đerđ Glorija
Najbolja muška ekipa je gore pomenita ekipa iz Mramorka, koja je nastupila u sastavu: Lazarov Luka, Enča Boris i Karličić Luka.

U pojedinačnoj konkurenciji iznenađenja nije bilo, tako da su titule odneli učenici osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, tačnije Dobo Anita u ženskoj i Marton Filip u muškoj konkrenciji.

Sve šampione opštinskog školskog takmičenja, već u ponedeljak u Vršcu (hala “Milenijum”) očekuje okružno takmičenje osnovaca i stonom tenisu.
Želimo svima puno uspeha u daljem takmičenju.

6,575 Pregleda, 2 danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *