Društvo Ostali sportovi Region Sport Vesti

NAJBOLjI U SPORTU U 2017. GODINI

U ambijentu do poslednjeg mesta ispunjene pozorišne sale Centra za kulturu, u Kovinu su u subotu, 24. februara, proglašeni najuspešniji u sportu sa teritorije opštine Kovin u 2017. godini. Senior godine u ekipnim sportovima je Jakov Papić, košarkaš „Radničkog“ iz Kovina, dok je seniorska ekipa godine OK „Bavanište“.
Trener godine je Milan Todorović, trener prvog tima i omladinske selekcije FK „Radnički“ Kovin, a Vladimir Cvetković, trener pionira Košarkaškog kluba „Radnički“, proglašen je najuspešnijim za mlađe kategorije. Priznanje „sportski radnik godine“ uručeno je Petru Kolaru, predsedniku Šah kluba „Bavanište“.Ženska perspektivna ekipa godine su kadetkinje ŽFK „Jedinstvo“ iz Dubovca, a među perspektivnim muškim ekipama izdvojila se u 2017. godini pionirska selekcija FK „Radnički“ Kovin. Laureati u kategoriji „perspektivni sportista godine“ su: Marko Bogdanović, Košarkaški klub „Radnički“ Kovin; Jelena Maksimović, ŽFK „Jedinstvo“ Dubovac; Uroš Milošević, KBV „Mali zmaj“ Kovin; Aleksandar Mlinar, Karate klub „Radnički“ Kovin; Anđela Krivošić, Karate klub „Radnički“; Nikola Marinkov, OK „Bavanište“; Đorđe Milivojev, FK „Radnički“; Mirko Divnić, FK „Radnički“ Kovin, Nemanja Dojčinović, Šah klub „Bavanište“.
Za sve ono što su školske ekipe, đaci i njihovi nastavnici postigli tokom prošle godine, nagrađeni su takođe kolektivi i pojedinci. Zasluženo su se izdvojili sledeći: OŠ „Desanka Maksimović“ Kovin za „najmasovnije učešće u školskom sportu“ i nastavnik Novica Stojanović, profesor fizičkog vaspitanja; OŠ „Đura Filipović“ Pločica, kao „pobednik Prvih opštinskih olimpijskih igara“ i nastavnik Goran Jeremić, master profesor fizičkog vaspitanja i sporta; nagrada za „najbolji rezultat u školskom sportu“ u 2017. godini uručena je OŠ „Bora Radić“, čiji su učenici nižih razreda stigli do državnog takmičenja na „Malim olimpijskim igrama“ i njihovom učitelju, direktoru škole, Vasi Simičiću; „za doprinos razvoju školskog sporta“, priznanje je otišlo u ruke nastaniku OŠ „Sava Maksimović“ Mramorak, Nebojši Tomiću, čiji su učenici osvajali medalje u odbojci, stonom tenisu, atletici, basketu.
Na 41. proglašenju uručena su dva priznanja u oblasti rekreativnog sporta. Za dugogodišnju organizaciju rekreativaca, više od dve decenije u kontinuitetu, nagrada je pripala profesoru u penziji, Siniši Bundri, dok je dobitnik priznanja za promociju rekreativnog sporta profesor Novica Stojanović, koji godinama trči na duge staze – polumaraton i maraton i promoter je zdravih stilova života.Tradicionalno su uručeni pehari sportskim nadama svih klubova članova velike porodice Sportskog saveza (ko su nagrađeni za 2017, pogledajte u posebnom dokumentu ispod ovog teksta, prim. aut) .
U ime Sportskog saveza Srbije, tradicionalnom proglašenju prisustvovao je Miloš Marković, koji je prisutnima preneo pozdrave predsednika Saveza, olimpijskog pobednika Davora Štefaneka, uz poruku sportistima da nikada ne odustaju od zacrtanih ciljeva. Najboljima se obratio, u ime lokalne samouprave, predsednik Skupštine opštine Kovin Zoran Bradanji, rekavši da je čast i zadovoljstvo prisustvovati priredbama koje šire pozitivan duh, podstiču fer-plej i izmamljuju naše aplauze i dodao: „Ta energija se oseća pogotovo kada se okupimo na ovakvoj manifestaciji, posvećenoj najuspešnijima u sportu, zato što traje već duže od četiri decenije i zato što je jedinstvena prilika da se bar jednom godišnje zahvalimo svima onima koji pronose ime Kovina i svih mesta naše opštine na najlepši mogući način.
Ovo je ujedno i prilika da pozdravimo sve sportiste – od najmlađih nada, preko zvezda i zvezdica u usponu, do seniora koji su uzori ovim prvima i koji su, baveći se sportom, sigurno postali i bolji ljudi. Na nivou lokala moramo još podizati svest svih o značaju sporta, zdravog odrastanja i razvijanja takmičarskog duha u cilju postizanja vrhunskih rezultata.
Zato sam ponosan što pripadam opštinskom rukovodstvu koje je pokrenulo nekoliko projekata vezanih za sport, dok su prethodnici samo obećavali.Neću nabrajati, samo ću reći da ćemo se veoma brzo okupiti povodom otvaranja Hale za male sportove u Kovinu.
U ovom objektu kakav smo oduvek priželjkivali, moći će da se razvijaju i budući projekti i programi, jer će u zgradi biti mesta i za zaposlene u novoj „Ustanovi za sport“ koju smo osnovali krajem prošle godine i koja će nastaviti, na još višem nivou, poslove Sportskog saveza“, rekao je Zoran Bradanji. U delegaciji opštine Kovin bio je i pomoćnik predsednice Ratko Mosurović, koji je uručio priznanja perspektivnim sportistima, dok je nagrade perspektivnim ekipama uručio Vlastimir Živkov, pionir karatea i predsednik Karate kluba „Radnički“.
Na samom početku 41. proglašenja najuspešnijih u sportu opštine Kovin za 2017. godinu, prisutne je pozdravio predsednik Sportskog saveza opštine Kovin Saša Đorđević, zahvalio se svima koji su i u protekloj godini istrajavali u ime sportskih ciljeva. On je izrazio zahvalnost svima koji su pomagali klubove i sportiste, roditeljima, trenerima, nastavnicima u školama.
Podsetio je da je, uz podršku opštine Kovin, pri kraju izgradnja objekta za male sportove u Kovinu i pobrojao projekte izgradnje bazena, sale u Bavaništu, kao i planove za opremanje još nekih prostora na teritoriji opštine. Takođe, Đorđević se nada nastavku odlične saradnje sa Sportskim savezom Srbije i njihovoj podršci u realizaciji za kovinsku sredinu kapitalnih projekata.

Proglašenje najboljih pojedinaca i ekipa pratila je lepo osmišljena video prezentacija o njihovim uspesima i putu koji su prešli do danas. Umetnički deo svečanosti uveličali su muzičari „Kreativnog kursa gitare“, projekta škole gitare koji Centar za kulturu Kovin uspešno realizuje u saradnji sa Gitar art festivalom.

7,453 Pregleda, 6 danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *