Društvo Ostali sportovi Razno Sport Vesti

Karatisti iz Kovina uspešni na Školskom prvenstvu Srbije

Školsko prvenstvo Srbije za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola je održano u subotu 17.marta u Smederevu. Opštinu Kovin, predstavljala je Selena Đorđević, učenica Gimnazije i ekonomske škole „Branko Radičević“ Kovin, koja je osvojila treće mesto.

Selena je nakon startne pobede nad Nikolinom Sarapom, učenicom srednje ekonomsko-tehničke škole iz Kule, rezultatom 3:0, doživela poraz od Nikolić Milice, učenice matematičke gimnazije iz Beograda, rezultatom 2:1. Potom je u naredna dva meča ostvarila je isto toliko pobeda i tako osvojila treće mesto na školskom prvenstvu Srbije. Prvo je savladala Anastasiju Milenković, učenicu gimazije iz Petrovca na Mlavi, maksimalnim rezultatom, da bi u odlučujućem meču pobedila i Anu Vorkapić, učenicu gimnazije iz Sombora, rezultatom 2:1.

Podmlađen seniorski kata tim u sastavu: Stefan Šemlal, Miloš Janković i Mateja Čičić su porazom u finalu od imenjaka iz Beograda, svoj nastup završili na visokom drugom mestu i time Kovinu doneli još jednu medalji u ekipnoj konkurenciji.

Iz Sportskog saveza opštine Kovin obaveštavaju da su na seniorskom prvenstvu Srbije, 10.marta u sali karate kluba „Borac“ u Čačku, briljirali kata timovi. Nakon trećih mesta kata timova, na seniorskom prvenstvu Vojvodine, još bolji rezultat stigao je sa državnog prvenstva. Naime, ženski kata tim u sastavu: Anđela Spasojević, Selena Đorđević i Anđela Krivošić, posle titule na juniorskom prvenstvu Srbije, dospeo je na treće mesto na senirskom prvenstvu i time potvrdio sav svoj potencijal.

6,849 Pregleda, 2 danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *